Meteen naar de inhoud

Zijn kruiden noodzakelijk voor kat en hond?

Van de kat wordt gezegd dat het een obligate carnivoor is. Dus enkel op vlees leeft. Katten knagen wel aan kruidengrassen, dit om het territorium af te bakenen maar ook instinctief om het lichaam te voorzien aan bepaalde kruiden.
Tegenwoordig leggen mensen zelfs een kattenkruidentuintje aan om zo hun kat te voorzien van kruiden waar het behoefte aan heeft.

Honden hebben meer een omnivoor leefstijl. Dat wil zeggen dat zij niet alleen prooidieren eten maar ook kruiden, besjes etc. Ze zijn opportunistisch van aard en ‘schooien’ vaak van alles bij elkaar. Ook mest van verschillende herbivoren staat soms op hun menu om hen te voorzien aan vezels.

Kruiden bevatten stoffen. Stoffen die bestaan uit  onder andere essentiële oliën, riboflavonoïden, organische zuren, pectine, vitaminen, mineralen, looistoffen en bitterstoffen. Dieren en planten hebben een co-evolutie op aarde. Dat wil zeggen dat ze samen zijn geëvolueerd en hebben altijd wederzijds met elkaar te maken gehad en contact gehad. Je kunt zeggen dat ze op elkaar zijn afgestemd. De stoffen van planten en kruiden zijn altijd ingeademd en gegeten. Deze stoffen zijn in alle delen van de dieren terecht gekomen en hebben zo een invloed gehad op dieren. Ook op ons mensen.
Door kruiden in het dieet van je dier, maar ook voor jezelf toe te voegen, voorzie je het lichaam van de juiste informatie om haar te ondersteunen in haar processen.

De invloed die ze op honden en katten hebben varieert van:

  • Kalmerende effecten
  • Antibacteriële effecten
  • Anti schimmel effecten
  • Anti virale effecten
  • Pijnstillende effecten
  • Wond genezende effecten
  • Diuretische effecten (plasmiddel)
  • Ondersteuning van het microbioom in de darm

Kruiden hebben nog meer positieve effecten dan hier opgesomd. 

Vanuit deze kennis is onze supplementen lijn ontstaan, bestaande uit gedroogde fijngemalen kruiden die makkelijk door het voer gemengd kunnen worden.

We hebben er bewust voor gekozen om deze kruiden niet in onze voeding te verwerken aangezien het vriezen, ontdooien, en het stomen van voeding de werking van de kruiden kan verminderen. Maar vooral ook omdat wij voorstander zijn van het zelf kunnen samenstellen van maaltijden om zo een gevarieerd voedingspatroon aan te bieden voor je dier.

Voor supplementen geld net zoals bij voeding dat het verstandig is om soms even te stoppen en te variëren om zo het lichaam te blijven prikkelen de nutriënten goed op te nemen en tekorten aan te vullen.

Onze CarniVoer Fyto-supplementen lijn bestaat inmiddels uit:
Fyto-supplement Basis, Fyto-supplement Adaptogenen, Fyto-supplement Maag/darm, Fyto-supplement Lever ondersteuning, Fyto-supplement nier ondersteuning, Fyto-supplement Fungi.
Meer informatie over onze supplementen lijn vind je hier –> Fyto-supplementen

2 reacties op “Zijn kruiden noodzakelijk voor kat en hond?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *