Meteen naar de inhoud

Fyto-FIT Kruidensupplementen volgend de TCM

TCM?

TCM, oftewel Traditionele Chinese geneeskunde, is een holistische benadering van gezondheid en genezing die al duizenden jaren in China wordt toegepast, ook bij dieren. Het is gebaseerd op het idee van evenwicht en harmonie in het lichaam, waarbij de vitale energie genaamd “Qi” vrij door het lichaam stroomt. TCM voor dieren omvat onder andere acupunctuur, kruidengeneeskunde en massage om de energiestromen te balanceren en de gezondheid te verbeteren. Net zoals bij mensen wordt er gekeken naar patronen van onbalans en worden natuurlijke behandelingen gebruikt om het welzijn van dieren te bevorderen. Onze dierenarts beoefend o.a. acupunctuur, osteopathie en kruidengeneeskunde. onze fyto-supplementen lijn is ontstaan met het doel het lichaam te ondersteunen en zijn natuurlijk balans weer terug te vinden. Hierbij benoemen we altijd het belang van de juiste voeding en leefomstandigheden die uiteraard een grote rol spelen bij dit balans.

Ondersteun jouw dier van binnen naar buiten

Fyto-supplementen zijn een goede keuze wanneer

 • Jij je dier wilt voorzien van belangrijke fyto-nutriënten, die zij normaliter in de natuur ter beschikking hebben.
 • Jij je bewust bent dat voeding een essentiële rol speelt bij het behoud van de gezondheid van jouw dier
 • Je weet dat voeding maatwerk is per individu, voorkomen beter is dan genezen en je liever het lichaam de tijd geeft om te genezen dan opzoek gaat naar een ”quick-fix”

 

Wat is het, wat doet het

 • Iedere blend heeft een unieke samenstelling die zich richt op het in balans brengen en ondersteunen van diverse (orgaan) systemen in het lichaam.
 • De ingrediënten bestaan uit fijngemalen kruiden, bessen & paddenstoelen. NON GMO, afkomstig uit natuurlijke bron en locatie ,uiteraard onbewerkt.
 • Ondersteund de darmflora & het immuunsysteem. Kan bij iedere soort voeding gegeven worden, hoge smaakacceptatie ook bij katten

COMPLEET, BESTAAT DAT?

Bijna alle diervoedingen wordt aangevuld met additieven, vitamines en mineralen om er een complete voeding van te maken. Deze aanvullingen zijn bijna nooit natuurlijk. Door iedere dag hetzelfde vitamine en mineralen preparaat te geven, sluit je niet uit dat het lichaam alsnog tekorten oploopt.
Vitaminen en mineralen hebben een bepaalde rangorde waarin zij worden opgenomen in het lichaam. De sleutel om alle vitamines een kans te geven om optimaal opgenomen te worden is variatie.
Wat ook van grote invloed is, is de soort vitamine en bijvoorbeeld de verhoudingen van de mineralen.
Wanneer we de vitaminen en mineralen bronnen natuurlijk houden, komen ze vrijwel altijd voor in juiste verhoudingen die gunstig zijn voor het lichaam. De calcium fosfor verhouding in bot is nauwelijks te evenaren met een synthetisch mineralen preparaat bijvoorbeeld.

Het komt er dus op neer, dat de stempel ”compleet” niet uitsluit dat er tekorten in nutriënten kunnen ontstaan.

Ieder dier heeft eigen behoeften. Onze kvv is een aanvullend diervoeder die, wanneer er juist wordt gevarieerd in smaken met aanvulling van groente, fruit en kruiden, dit de meest optimale manier is om je dier te voorzien in nutriënten. Wij noemen dit een complete manier van voeden.

Fyto-nutriënten zijn volledig natuurlijk & worden goed door het lichaam herkend en opgenomen.

Kruiden en bessen bevatten voedingsstoffen ook wel genoemd fytonutriënten die de correcte werking van cellen ondersteunen, bescherming bieden tegen allerlei schadelijke stoffen en ze ondersteunen het afweersysteem. Kruiden zijn noodzakelijk voor het correct aansturen van het DNA en daarmee een correcte functie van de cellen (nutrigenomics) te bevorderen.

Verkrijgbaar in 7 varianten

 • BASIS
 • ADAPTOGENEN
 • LEVER
 • NIER

 • FUNGI
 • MAAG/DARM
 • CHLORELLA/SPIRULINA
CarniVoer Fyto Fit kruidensupplement fytonutrienten TCM

FYTO FIT basis carnivoer kruidensupplementen TCM

Dit supplement vormt een mooie algehele basis om je hond of kat te voorzien van diverse fyto-nutriënten ter ondersteuning van de algehele gezondheid.
Alle ingrediënten bevatten veel monoterpenen, sesquiterpenen en andere essentiële plantenstoffen met een positieve invloed op de gezondheid van je hond of kat. Verder bevatten de kruiden vitamine A en vele B vitaminen.

ingrediënten: Kamille, artisjok, curcuma longa, marjolein en bosbessen.

Deze mix van kruiden & bessen bevat een breed spectrum fytonutriënten en ondersteund de werking van de cellen.

 • KURKUMA werkt zuiverend, antioxidant (curcumine) goed voor gewrichten & spijsvertering
 • KAMILLE helpt het maag darmstelsel met de vertering.
  ARTISJOK ondersteunt de maag en de lever metabolisatie
 • MARJOLEIN werkt tegen krampen en mogelijke constipatie.
  BOSBESSEN bevatten vele bioflavonoïden wat indirecte antioxidanten zijn.
FYTO FIT adaptogenen Carnivoer kruidensupplement TCM

FYTO-FIT ADAPTOGENEN

Adaptogenen zijn stoffen uit planten die de HPA-as, ook wel stress-as genoemd, in het lichaam van je dier kunnen dempen. Langdrurige stress is belastend voor de organen. Het uit zich ook vaak in een dier die niet meer tot ontspanning kan komen (overprikkeld) maar dan wel met een korte spanningsboog (lastig te beleren).
Het gebruik van dit supplement leidt niet tot versuffing. Het dempt de activiteit van de HPA-as, de stress-as, en verminderd de opgelopen, en vaak ook oplopende, spanning bij je dier.
Wanneer je weet dat er een spannende situatie aankomt zoals een verhuizing, vakantie of oudejaarsdag of wanneer je merkt dat je dier signalen geeft van stress, is dit een zeer fijn middel om je dier te ondersteunen.

Dieren zijn spiegels van hun baasje. wanneer de baas kalm en aanwezig is en structuur bied, draagt dit enorm bij aan de gemoedstoestand van het dier.

ingrediënten: siberische gingseng, rhodiola rosea, ginko biloba, sint janskruid

FYTO FIT Adaptogenen Carnivoer kruidensupplementen TCM
 • SINT JANSKRUID Weefselherstellend voor het zenuwstelsel, gunstig voor een goede geestelijke balans en helpen bij een zenuwachtig gevoel.
 • RHODIOLA rosea bevat stoffen die de neuronen beschermen tegen reactieve stoffen gevormd bij stress reacties.
 • GINKO BILOBA bevat stoffen die een positieve invloed hebben op de microcirculatie en verlagen de bloedviscositeit. Het verbetert de opname van zuurstof en draagt aan de hersenstofwisseling en voorkomt duizeligheid.
 • Siberische GINGSENG gaat vermoeidheid tegen en werkt kalmerend. Ook ondersteund het de doorbloeding en het immuunsysteem
FYTO FIT Lever Carnivoer kruidensupplement TCM

FYTO FIT LEVER

De lever is het orgaan dat zich bezig houd met het filteren van afvalstoffen. Een deel wordt via de urine afgevoerd en een deel via de ontlasting.
Veel dieren hebben te maken met stoffen die niet natuurlijk zijn voor het lichaam deze stoffen worden dan ook door het lever als toxisch beschouwd.
Denk hierbij aan: medicatie, antiparisitaire middelen & vaccinaties.

Fyto-supplement lever is speciaal ontwikkeld om de lever te onderteunen de toxische stoffen te verwerken zodat deze zich niet dusdanig ophopen in het lichaam van je dier wat diverse klachten tot uiting kan brengen.

Het is zeer aan te raden om dit supplement minstens 1X per jaar in te zetten (liefst lente/zomerperiode) als ‘detox’.

ingrediënten: maria distel, curcuma longa

FYTO FIT Lever Carnivoer kruidensupplement TCM
 • CURCUMA LONGA  is een lid van de gemberfamilie. De werkzame stoffen behoren tot de curcuminoïden. Zij hebben de volgende werking: Gal secretie vermeerderen Levercel beschermend Detoxificatie bevorderen. Goed voor de doorbloeding van de organenIndirect anti oxidant Ondersteunen de ontstekingsremmende werking Candida albicans tegengaan.
 • MARIA DISTEL bevat Flavonolignanen als silybine, silydianine en silychristine apigenine, silybonol, taxifoline en phytosterolen . Deze stoffen beschermen de levercel, zijn goed voor de lever, hebben een antioxidant werking en herstellen beschadigde levercellen.
FYTO FIT NIER Carnivoer kruidensupplement TCM

FYTO FIT NIER

Fyto-supplement nier is preventief goed inzetbaar bij dieren vanaf 7 jaar en ondersteunend inzetbaar bij nierpatiënten.
Daarnaast draagt het bij aan het hormoon/energie balans in het lichaam en de ying-energie (levens energie) in het lichaam.
Het kan aan elke voeding als supplement toegevoegd worden zowel bij de hond als bij de kat. Bij droge voeding, is het verstandig om het voer wat nat te maken.

Dit supplement vertoont geen interacties met geneesmiddelen die gebruikt worden bij nierpatiënten.
FYTO-FIT Nier is een kruidenmengsel die de nieren van je hond of kat op een natuurlijke manier kan ondersteunen zonder dat het de bijwerkingen van de gebruikelijke reguliere geneesmiddelen heeft.

ingrediënten: zwarte bes, heermoes, guldenroede

FYTO FIT Nier Carnivoer kruidensupplement TCM
 • GULDENROEDE bevat flavonoïden als astralagine en isoquercitine. Deze stoffen hebben een ontstekingsremmende werking en verhogen de filtratie van de nier. Afvalstoffen worden zo sneller het lichaam uitgedreven.
 • HEERMOES bevat mineralen als kiezelzuur, kalium, saponinen, alkaloïden en flavonoïden. Stoffen die de ontsteking in een lichaam remmen. Kiezelzuur versterkt bindweefsels en kalium gaat verzuring van het lichaam tegen. De saponinen als equisetonine doen de diurese ( = nier filtratie) toenemen.
 • ZWARTE BES bevat de stoffen die zorgen voor een ontstekingsremming, anti virale werking, gunstige invloed op de kleine bloedvaten van de nieren, verbeteren daarom ook het zichtvermogen en helpt bij herstel van spierweefsel
FYTO FIT Fungi Carnivoer Kruidensupplement TCM

FYTO-FIT FUNGI

Medicinale paddenstoelen worden gewaardeerd vanwege hun vermogen om het immuunsysteem te versterken door middel van bioactieve verbindingen zoals beta-glucanen en polysacchariden. Ze bieden ook antioxidanten (ergothioneïne) zoals vitamine C, vitamine D en selenium, die celbeschadiging verminderen. Daarnaast vertonen sommige paddenstoelen ontstekingsremmende eigenschappen, zoals Reishi, die kunnen helpen bij het verminderen van chronische ontstekingen. Ze hebben adaptogene eigenschappen die vermoeidheid verminderen en de vitaliteit verbeteren, en sommige, zoals Maitake, worden onderzocht voor hun rol in het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Bovendien hebben sommige paddenstoelen natuurlijke antibacteriële en antivirale eigenschappen.

Wat uniek is aan
ergothioneïne. Het blijft lang in het lichaam – ongeveer 30 dagen in plaats van 30 minuten of minder- wat voor de meeste andere antioxidanten geld.

Medicinale paddenstoelen kunnen een belangrijke ondersteuning bieden voor de gezondheid van katten en honden op het gebied van immuniteit, spijsvertering, normale celgroei, bevordering van het ontgiftingsproces, bescherming tegen milieu stressoren en zelfs gewrichts- en ademhalingsgezondheid.

ingrediënten: Reishi, Shiitake, Maitake, Chaga en Turkey tail

FYTO FIT Fungi CarniVoer Kruidensupplement TCM
 • REISHI & SHIITAKE bevatten vitamine B1, B2, B12 en C. zijn goed voor het cardiovasculaire systeem door te helpen bij het behouden van een goede bloedcirculatie. Bovendien helpt het om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. ook werkt het in op het immuunsysteem en helpt de natuurlijke afweer van het lichaam te stimuleren.
 • MAITAKE & CHAGA zijn uiterst voedzame paddestoelen die rijk zijn aan wateroplosbare vezels, mineralen (zink, koper, kalium), vitamine D, B1, B2, B3, fosfolipiden en tal van aminozuren. Het bevat het unieke polysaccharide: Grifolan en het krachtige antioxidant L-ergothioneïne het staat er om bekend mogelijk een anticarcinogene en ontstekingsremmende werking te hebben.
 • TURKEY TAIL bevat naast wederom een dosis antioxidanten De belangrijke bètaglucanen2, die ook wel gezien als prebiotica (polysaccharide K en peptiden) zeer ondersteunend voor de darmen.
FYTO-FIT Maag/darm Carnivoer Kruidensupplement TCM

FYTO-FIT MAAG/DARM

Maag/darm-klachten zijn een veelvuldig voorkomend probleem op het spreekuur bij dierenartsen.

Honden en katten gaan vaak meer gras eten als ze last hebben van hun maag. Symptonen als misselijkheid, trager eten/verminderde eetlust,  stinkende flatulentie (scheten laten) en rommelen in de buik. Al dan niet gepaard gaande met dunne ontlasting.
Maag/darm-klachten zijn overigens niet altijd voedingsgerelateerd,
Stress kan ook een belangrijke reden zijn dat de maag van slag raakt, denk maar eens aan de uitspraak ”een steen op de maag hebben”
Neem wanneer dit soort klachten aanhouden altijd contact op met je dierenarts om ernstige dingen uit te sluiten.

Fyto- Maag/darm is een kruidenmix ontwikkeld voor een goede maag- en darmfunctie. Het heeft een maagversterkende invloed en stimuleert de darmwerking. Het ondersteunt een gezonde spijsvertering, en daarmee goed gevormde ontlasting.

ingrediënten: gember, rozenbottel, artisjok, melisse

FYTO FIT Maag/darm Carnivoer Kruidensupplement TCM
 • ROZENBOTTEL bevat vitamine C, beta caroteen, luteïne, zeaxanthine en lycopene. Stoffen die de epitheellaag van het maag darm kanaal herstellen en onderhouden. Naast de anti oxidant werking.
 • ARTISJOK ondersteund het maag darm-stelsel. Daarnaast heeft een een beschermende werking voor de lever.
 • MELISSE heeft een maagversterkende invloed en remt krampen.
 • GEMGER verwarmd, ondersteund en beschermt de maag, verhoogd de opname aan vitaminen en mineralen uit de voeding, behulpzaam bij maagzweren. Effectief tegen gasvorming en darmkrampen.

 

FYTO FIT Chlorella / spirulina Carnivoer kruidensupplement TCM

FYTO-FIT CHLORELLA/SPIRULINA

Spirulina en Chlorella zijn al langere tijd bekent om hun gezondheid bevorderende eigenschappen voor de mens. Ook voor de hond en kat is dit een prachtige toevoeging voor in de voerbak.

Beide algen bevatten veel voedingsstoffen zoals; eiwitten, vitaminen, waaronder B-vitaminen, vitamine E, mineralen (zoals ijzer en magnesium), vezels en antioxidanten. Deze algen bevatten alle 9 essentiële aminozuren. Je kunt dit supplement dan ook echt zien als moeder-natuurs multivitamine!

De algen danken hun intense kleur aan chlorofyl. Chlorofyl heeft een tal van gezondheidsvoordelen zoals: Antioxidanteigenschappen: Het vermogen van chlorofyl om vrije radicalen te neutraliseren kan bijdragen aan het verminderen van oxidatieve stress.
Ontgiftende werking
: Dit wordt vaak toegeschreven aan het vermogen van chlorofyl om zich te binden aan bepaalde gifstoffen en metalen.
Ondersteuning van het immuunsysteem
: Sommige studies suggereren dat chlorofyl de immuunrespons kan verbeteren door het stimuleren van de productie van witte bloedcellen. Mogelijke anti-kanker eigenschappen: Er heeft onderzoek plaatsgevonden dat suggereert dat chlorofyl mogelijk anticarcinogene eigenschappen heeft en kan helpen bij het voorkomen van bepaalde vormen van kanker. Meer onderzoek is echter nodig om deze bevindingen te bevestigen.
Verbetering van de bloedsomloop: Chlorofyl wordt in verband gebracht met het stimuleren van de productie van rode bloedcellen en het verbeteren van de bloedsomloop.
Frisse adem
: vanwege de neutraliserende werking op geurtjes.

Ingrediënten: Chlorella, Spirulina.

FYTO FIT Chlorella / spirulina Carnivoer Kruidensupplement TCM
 • Beide algen bevatten alle 9 essentiële aminozuren Ongeveer 60-70% van het droge gewicht van spirulina bestaat uit eiwitten
 • ENERGIE; bevat B-vitamines; 1,2,3,6,9,&12
 • Ondersteund het immuunsysteem door antioxidanten en de aanmaak van witte bloedcellen en heeft een ontgiftende werking
 • Bloedsomloop; Stimuleerd de productie van rode bloedcellen
 • Bevat vitamines; A, E, K & C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *