Meteen naar de inhoud

Levende voeding

Levende voeding.

Er wordt veel gewaarschuwd door artsen en de media dat levende voeding gevaarlijk is. Het zou namelijk gevaarlijke pathogenen bevatten die ziektes zoals salmonella kunnen veroorzaken. Het zou veiliger zijn als we het vlees garen, in blik doen of bewerken tot brok. Het leven wordt uit de voeding gehaald, want dat zou onze veiligheid waarborgen.

Is deze stelling juist?

Dat er in vlees pathogenen kunnen zitten? Ja.
Wat wij teleurstellend vinden is dat er niet wordt benoemd dat er in zowel brok, blik en vrijwel alle bewerkte producten uit de supermarkt schadelijke pathogenen zoals salmonella regelmatig worden aangetroffen.

Het wordt op deze manier een nogal eenzijdig verhaal, wat voor veel angst zorgt bij mensen omtrent het voeren van vers vlees.

Jaren terug heeft onze dierenarts een E-book geschreven over de mogelijke infecties omtrent diervoeding. Hier zetten we wederom wat feiten op een rij zodat men zich tweezijdig kan informeren om zo een goed geïnformeerde keuze te mogen maken.

Je leest het e-book HIER

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *